Over ons

Doelstelling

Voorts Juridische Diensten is opgericht om kennis en vaardigheden op verschillende rechtsgebieden, zowel in de publieke als private sector, te verbeteren.

Voorts Juridische Diensten heeft als doelstelling het leveren van vakkundig kleinschalig onderwijs op hoog niveau door middel van vernieuwende en creatieve onderwijs-technieken.

Voorts Juridische Diensten bereikt dit doel door zijn uitgebreide kennis van het materiële recht te combineren met zijn vermogen deze kennis op een begrijpelijke en eenvoudige manier op anderen over te dragen.

Voorts Juridische Diensten stelt zich ten doel om het niveau van juridisch Engels in Nederland te verhogen door middel van accurate vertalingen, professioneel Engelstalig redactiewerk en intensieve trainingen op het gebied van juridisch Engels aan te bieden.

Professionele Achtergrond

Voorts Juridische Diensten is in 2012 opgericht door Ian Sumner. Ian Sumner studeerde rechten aan Christ’s College, Cambridge University, waar hij cum laude afstudeerde. In 2001 emigreerde hij naar Nederland. Van 2001 tot 2005 verrichtte hij promotieonderzoek in het internationale familierecht. Dit onderzoek resulteerde in zijn proefschrift, dat hij in 2005 aan de Universiteit Utrecht verdedigde. Hij ontving hiervoor in 2005 de Ius Commune Prijs en won in 2008 de Prix d’AISDC van het Zwitserse Instituut voor Rechtsvergelijking.

Van 2005 tot 2012 was Ian Sumner verbonden aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht, eerst als junior universitair docent, daarna als universitair docent, en tenslotte, tot zijn vertrek, als universitair hoofddocent. Daarnaast won Ian in 2008 de Jong Docent Talent Prijs van de Universiteit Utrecht, een prestigieuze prijs die wordt toegekend door een jury van docenten uit de universitaire wereld, na door studenten van de Faculteit Rechtsgeleerdheid te zijn genomineerd.

Tijdens zijn academische carrière heeft Ian verschillende werken over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van nationaal en internationaal familierecht gepubliceerd, waaronder boeken, artikelen, bijdragen aan boeken en annotaties. Daarnaast heeft hij verschillende edities uit de European Family Law Series reeks geredigeerd en vertaalde hij het Nederlands Burgerlijk Wetboek. Een compleet overzicht van zijn academische publicaties vind je hier. In 2010 was hij bovendien medeverantwoordelijk voor het verschijnen van de eerste handleiding op het gebied van wetenschappelijk juridisch onderzoek die onderzoeksvaardigheden van alle afdelingen van het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht bundelde. Deze handleiding, getiteld Onderzoeksvaardigheden: Instructie voor juristen verscheen bij Ars Aequi en werd al snel populair bij studenten binnen en buiten Nederland.

In 2011 kondigde Ian Sumner zijn vertrek uit de universitaire wereld aan en begon aan een nieuwe uitdaging in de private sector. Met de oprichting van Voorts Juridische Diensten (Voorts Legal Services) wil Ian de ervaring die hij tijdens zijn professionele carrière heeft opgedaan, gebruiken om studenten en juristen te begeleiden.

Bedrijfsnaam

‘Voorts’ staat zowel in juridisch jargon als in het dagelijks leven synoniem voor ‘en nog meer’: dat is precies het motto dat Voorts Juridische Diensten nastreeft. Wij leveren niet enkel een dienst, maar bieden een compleet advies en begeleiding ‘van A tot Z’. Zodoende zijn wij in staat een op maat gemaakt advies te geven, dat is afgestemd op de specifieke wensen van de klant. Bovendien staat elke letter van onze naam voor één van onze diensten: vertalen, opleidingen, onderzoek & advies, redigeren, tentamentrainingen en seminars.

Bedrijfslogo

Het logo van het bedrijf is ontworpen door de zeer bekwame Vincent van de Vliet van Bakabaka Design. Het logo bestaat uit zes vinkjes, die elk een tak van het bedrijf voorstellen. De vinkjes symboliseren de overkoepelende gedachte van onze dienstverlening, namelijk dat de klant hoogwaardige diensten ontvangt, zowel in het onderwijs als bij individuele trainingen en vertaaldiensten. De overlapping van de vinkjes in het logo symboliseert dat één bedrijf al deze diensten aanbiedt.
De met de vinkjes gevormde ster staat voor de energie en het enthousiasme van Voorts Juridische Diensten. Kortom: een logo dat precies verbeeldt waar wij ons mee bezig houden en waar wij naar streven!